Gear Keeper Deluxe Tether Retractor

 30,00 incl. btw

Enkel betaling per overschrijving
Artikelnummer: RT4-5272 Categorie:

Beschrijving

Deze Gear Keeper Deluxe retractor biedt enorm veel opties. Je bevestigt je zaklamp, sleutelbos, camera, mobiele telefoon of andere gear aan de retractor en je hebt het altijd voorhanden. Zonder dat het ergens diep weggestopt zit. De retractor heeft een automatisch oprolkoord met een lengte van 80 cm en een trekkracht van 255 gram. Daarmee is hij dus te gebruiken in combinatie met gear tot 255 gram.

De Gear Keeper-retractor heeft een speciaal zuiveringsmechanisme. Dit gepatenteerde systeem verwijdert zand, zout water en rotzooi tijdens gebruik. Na gebruik kun je de retractor ook zelf doorspoelen, waarmee je de levensduur van het apparaatje verlengt.

Bevestigingsopties van de Deluxe Gear retractor

De RT4-5272 is een zeer uitgebreide set met drie bevestigingsmethoden: een velcro strap om de retractor met klittenband te bevestigen, een snap clip voor bevestiging aan een D-ring en een schroefpin om de retractor vast te schroeven op je kleding of tas. Je kiest dus zelf welke bevestigingsmethode je voorkeur heeft. Welke stappen je moet doorlopen om de retractor te bevestigen staat duidelijk beschreven op de verpakking.

Aan de onderkant van de retractor zit een Quick Connect I (Q/C 1)-bevestigingssysteem. Dit is een kliksysteem met een mannelijk gedeelte (de plug waar de key-ring aan vastzit) en een vrouwelijk gedeelte (waar je de plug insteekt). Je koppelt en ontkoppelt hiermee heel snel en eenvoudig je gear. Deze Deluxe-versie wordt standaard geleverd met meerdere opties om de gear aan de retractor te koppelen: een key-ring, een lanyard met key-ring en een lanyard met nylon lus. Bovendien zit er een extra ‘pad-eye kit’ bij. Een kunststof plaatje met opening die je ergens muurvast opplakt. Speciaal voor apparaten die geen mogelijkheid bieden om een key-ring of nylon lus te bevestigen.

Gebruik van de Gear Keeper retractor

Je bevestigt de retractor met een van de bevestigingsmethoden aan je kleding, tas of hengsel. Aan de onderkant van de retractor zit een Quick Connect I-bevestigingssysteem waarmee je hem (met de key-ring, lanyard met key-ring of lanyard met nylon lus) vastmaakt aan je gear. Zodra je desbetreffende product gebruikt, trek je automatisch een koord mee. Je gear blijft zo altijd vastzitten aan de retractor. Laten vallen of kwijtraken is er dus niet bij. Zodra je klaar bent, laat je los en het automatische oprolsysteem haalt je gear weer naar de retractor toe. Oftewel: pakken, gebruiken, loslaten en klaar. Je hoeft dus niks op te bergen. Handig en veilig!

Over Gear Keeper

Het Amerikaanse Gear Keeper maakt retractors en bijhorende accessoires. Een Gear Keeper gebruik je om je zaklamp, gereedschap, hulpmiddel, sleutels en andere apparatuur veilig en handig op te bergen. De retractors zijn gemaakt voor verschillende toepassingen, zoals hulpverlening, ordehandhaving, vliegvissen, jagen en duiken. Enorm divers dus. Daarom is het belangrijk dat ze sterk en duurzaam zijn. Ook zijn ze zand-, vuil- en (zout)waterbestendig. Je kunt de retractors van Gear Keeper dus ook zonder problemen onder water gebruiken.

Shopping cart